Expertgroepen

Binnen BFBG zijn vijf expertgroepen actief rond de thema’s NextGen, HRM, Finance, Marketing/Sales en ICT. De groepen komen vier keer per jaar bij elkaar en bespreken dan onderwerpen die binnen het vakgebied actueel zijn.

De expertgroepen bestaan uit medewerkers van de BFBG-lidbedrijven en worden een enkele keer aangevuld met externe specialisten. De leden van de expertgroepen ervaren een duidelijke meerwaarde van de deelname aan deze groepen. “Liever een collega gebeld dan een consultant geteld”, is dan ook het motto van de expertgroepen. De expertbijeenkomsten worden zoveel mogelijk in één week georganiseerd.

Voor meer informatie over de expertgroepen kunt u contact opnemen met het secretariaat via info@bfbg.nl

Liever een collega gebeld dan een consultant geteld

Expertgroep NextGen

De expertgroep NextGen behandeld onderwerpen welke van toepassing zijn voor de bedrijfsopvolger. Zowel zakelijke als persoonlijke vraagstukken worden besproken tijdens familiebedrijfsbezoeken. De aansluiting bij het DGA netwerk is hiervan van groot belang. Door jarenlange ervaring binnen het genootschap kunnen we van elkaar leren. Het doel is onderhouden, ondersteunen en stimuleren van contacten en uitwisseling tussen leden van de expertgroep NextGen, die gelijke ervaringen hebben binnen hun familiebedrijf. Dit alles in een vertrouwde omgeving.

EY is verbonden als kennispartner aan deze expertgroep. Zij leveren-, brengen inhoud en staan eventuele vraagstukken bij met advies. Neem contact op met Bert Lippens (mail Bert) van EY.

Expertgroep HRM

De expertgroep HRM komt jaarlijks vier keer bij elkaar. Zij bespreken met BFBG lid bedrijven actuele cases, de overall expertbijeenkomt en zij in interactieve sessies bespreken zij diverse actuele onderwerpen. De expertgroep HRM bestaat uit ongeveer 40 leden. Onderwerpen welke onder andere worden besproken zijn: employee journey, engagement, verandering in wetgeving en fiscaliteiten naar aanleiding van Prinsjesdag, circulaire economie en de HR van de toekomst.

De programmaraad bestaat uit actieve BFBG leden.

Expertgroep Finance

De Finance expertgroep van het BFBG bestaat uit een 40-tal leden. Bedrijfsbezoeken, de overall expertbijeenkomst en in interactieve sessies bespreken zij diverse actuele financieel-gerelateerde onderwerpen, zoals: de kracht van data en business intelligence, governance, bedrijfsovernames, MVO en gaan zij in gesprek met influencers zoals Jan-Peter Balkenende en Daan van Baarsen (CFO de Efteling).

De Rabobank is verbonden als kennispartner aan deze expertgroep. Zij leveren-, brengen inhoud en staan eventuele vraagstukken bij met advies. Neem contact op met Maikel Verharen (mail Maikel) of Edwin Gros (mail Edwin) van Rabobank.

Expertgroep Marketing/Sales

De expertgroep Marketing/Sales verbindt marketeers en sales medewerkers van het BFBG. De groep bestaat uit 25 BFBG leden. Ieder jaar bezoeken ze één van de mede-leden, wonen de overall expertbijeenkomst bij en bespreken actuele onderwerpen met elkaar. Enkele onderwerpen zijn: employee- en customer journey, explosie van marketing, in gesprek met een merkstrateeg of influencers zoals de marketing director/ familielid Gijs Swinkels van Bavaria en Bob van Oosterhout van Triple Double.

De programmaraad bestaat uit actieve BFBG leden.

Expertgroep ICT

De expertgroep ICT verbindt ICT specialisten van het BFBG. De groep bestaat uit een 20-tal actieve leden die jaarlijks vier keer bij elkaar komen. Bedrijfsbezoeken, de overall expertbijeenkomst en in interactieve sessies bespreken zij diverse actuele ICT-gerelateerde onderwerpen, zoals: procesautomatisering, GDPR (Europese privacywetgeving AVG), NextGen ERP, Cyber Security, Internet of Things en clouddiensten. Daarnaast wordt er veel gesproken over budget creëren naar de DGA. Het wordt als vanzelfsprekend beschouwd dat ICT werkt en het er is, maar hoe krijg je als ICT manager intern budget?

KPMG is verbonden als kennispartner aan deze expertgroep. Zij leveren-, brengen inhoud en staan eventuele vraagstukken bij met advies. Neem contact op met Stephan Janssen (mail Stephan) of Mark Poen (mail Mark) van KPMG.

Onze partners