Welkom bij het BFBG

Over het Brabantse Familiebedrijven Genootschap

Bij het Brabantse Familiebedrijven Genootschap (BFBG) draait het om de ontmoeting tussen Brabantse familiebedrijven. Ze leren elkaar kennen, wisselen kennis en ervaringen uit en versterken elkaar. Zo dragen we bij aan het succes van onze individuele leden en de kracht van de Brabantse economie.

Het BFBG

De provincie Noord-Brabant telt meer dan 80.000 familiebedrijven. Zij vormen een belangrijke pijler onder de Brabantse economie. Familiebedrijven zorgen samen voor ongeveer vijftig procent van het nationaal product en de helft van de werkgelegenheid.

Het BFBG is in 2010 opgericht onder voorzitterschap van Wim van der Leegte, voormalig directeur-eigenaar van VDL, het toonbeeld van een succesvol Eindhovens familiebedrijf. In 2012 werd de voorzittershamer overgenomen door Bob Hutten, directeur-eigenaar van Hutten Catering uit Veghel en familie-ondernemer pur sang. Samen met een gedreven professioneel bestuur hebben ze BFBG in enkele jaren ontwikkeld tot een succesvol en dynamisch Brabants ondernemersnetwerk dat van groot belang is voor de leden en de provincie Noord-Brabant.

Het genootschap richt zich op de top van de ondernemingen en is toegankelijk voor Brabantse familiebedrijven met ten minste honderd werknemers. Inmiddels telt het netwerk meer dan 150 leden en het groeit nog steeds. Daarmee is helder dat BFBG in een duidelijke behoefte voorziet.

De DGA’s van familiebedrijven in Noord-Brabant vinden het belangrijk om in een plezierige sfeer hun netwerk te vergroten en ervaringen en kennis te delen. BFBG maakt dat mogelijk door het faciliteren en versterken van de onderlinge communicatie, bijvoorbeeld via onze website, ons intranet (Mijn BFBG) en door het organiseren van uiteenlopende bijeenkomsten.

” Familiebedrijven zorgen samen voor ongeveer vijftig procent van het nationaal product en de helft van de werkgelegenheid.

” Samen met een gedreven professioneel bestuur hebben ze BFBG in enkele jaren ontwikkeld tot een succesvol en dynamisch Brabants ondernemersnetwerk dat van groot belang is voor de leden en de provincie Noord-Brabant.

Onze partners